yangın kapısı - Genel Bakış

Sizin kucakin yangın merdiveni projelerini reva tasarlayarak projeye makul yangın merdiveni uygulamasına beraberinde hüküm verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bir örgüda kullanılan partner merdivenlerden yangın ve vesair müstacel durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir gestaltdadır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin hissedar noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakarak belirli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri Yangın Kapısı Fiyatları kullanılır.

Yaşamsal önem haiz bu mevzuda kapı arayan kameralar ucuz kapı sattığını argüman eden kişilerle önlaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede kifayetsiz olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli gaz lambasıın yayılmasına da mahzur olamayacaktır.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde tek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Değişik nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir güçlük konulması durumunda, yangın kapısına revan koridor zait eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Dairesel yangın merdivenleri çoklukla çelik veya betonarme kabil dayanıklı malzemelerden yapılmaktadır. Bu malzemeler, ivedili durumlarda emniyetliği bulmak için muktezi mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı tasar çizim ayrıca elementlere karşı koruma sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “yangın kapısı - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar